Rowery Rzeszów

jaki-rower.pl





Autor Wiadomość
19 gru 2013, o 20:41 Nieprzeczytany post
Członek Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Posty: 2090
Lokalizacja: Rzeszów - os. Andersa
Sprzęt: Cossacj Country
Po kraksie mojej córy na rowerze odmówił posłuszeństwa licznik marki MacTronic, model Bike Pro BPM-13HD
http://www.mactronic.pl/pl/products/bikepro/8658/licznik_rowerowy_13_funkcji_przewodowy/2016.html.
Czy ktoś z forumowiczów z terenu Rzeszowa używa takiego? Chciałbym podpiąć jednostkę centralną by sprawdzić co padło. Mogę się umówić na masie.



Obrazek


 
 Góra
20 gru 2013, o 16:55 Nieprzeczytany post
Avatar użytkownika

Posty: 687
Lokalizacja: Racławówka
Sprzęt: 2 MTB, 1 CTB, Cross
Ale wyświetlacz działa? Bo jeśli po prostu nie pokazuje prędkości, to pewnie urwałeś kabelek.
Do tego licznika pasuje wiele podstawek. Np. kellys, inne mactroniki i inne tanie liczniki. Tutaj nie ma problemów za wiele.
A jesli nic sie nie wyświetla, to pewnie coś z płytką i niestety nie da się naprawić.



Obrazek


 
 Góra
20 gru 2013, o 19:27 Nieprzeczytany post
Członek Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Posty: 2090
Lokalizacja: Rzeszów - os. Andersa
Sprzęt: Cossacj Country
Świeci i pokazuje historię, też podejrzewam kabelki, brak sprzętu by sprawdzić gdzie i który. Optycznie są w porządku.



Obrazek


 
 Góra
20 gru 2013, o 20:08 Nieprzeczytany post

Posty: 96
Lokalizacja: Miejsce wiecznego zła.
Sprzęt: WŁASNY MOTÓR
Spinacz biurowy i szybkie zwieranie 2 styków od licznika pokaże czy jest on sprawny:)


Więcej DDM!! - DrógDlaMotocykli


 
 Góra
20 gru 2013, o 20:46 Nieprzeczytany post
Członek Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Posty: 2090
Lokalizacja: Rzeszów - os. Andersa
Sprzęt: Cossacj Country
34 km/h uzyskałem. Więc na 100 % kabelki. Ze względu na cenę szukanie nowej podstawki raczej nieopłacalne. Więc jak by ktoś chciał to odstąpię za wartość którą zainteresowany uważałby za słuszną.



Obrazek


 
 Góra
20 gru 2013, o 21:09 Nieprzeczytany post
Avatar użytkownika

Posty: 687
Lokalizacja: Racławówka
Sprzęt: 2 MTB, 1 CTB, Cross
Mam taką podstawkę w domu. Może będzie pasować. Sprawna. Jak coś to najwyżej wpadnij do rebajka, to sprawdzimy, bo będe tam w poniedziałek po południu.



Obrazek


 
 Góra
20 gru 2013, o 22:12 Nieprzeczytany post

Posty: 96
Lokalizacja: Miejsce wiecznego zła.
Sprzęt: WŁASNY MOTÓR
Naprawa obecnego kabla to 5-10min roboty.


Więcej DDM!! - DrógDlaMotocykli


 
 Góra
27 lut 2014, o 11:02 Nieprzeczytany post
Członek Stowarzyszenia
Avatar użytkownika

Posty: 2090
Lokalizacja: Rzeszów - os. Andersa
Sprzęt: Cossacj Country
Kabelki naprawiłem chałupniczo, Zmyliła mnie izolacja. W jednej osłonie są oba kabelki które są pokryte czymś co jest izolatorem który jest przeźroczysty z zielonkawym nalotem.
Post raczej już do usunięcia.



Obrazek


 
 Góra
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 



cron


  Podatek na rowery 1%

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Korzystanie z forum oznacza akceptacje REGULAMINU
| Realizacja: Amiga Rzeszów|