mamy gorącą prośbę .... studenci Politechniki Rzeszowskiej przeprowadza badania ruchu od 2011 roku. Badają czas dojazdu z politechniki do centrum miasta przy użyciu komunikacji publicznej, roweru Roweres i samochodów. Roweres nie bedzie działał do końca marca wiec maja prośbę do Nas (rowerzystów) o zmierzenie czasów przejazdów na różnych trasach. Założenia do pomiarów są takie:
- czas przejazdu w szczycie porannym miedzy 7:00 do 9:00 i/lub szczycie popołudniowym między 14:00 do 16:00
- dni powszednie od 12 do 23 marca
przejazd z/do:
1/ od stacji nr. 9 (Dąbrowskiego) do stacji nr. 12 (Cieplińskiego) lub w drugą stronę
2/ od stacji nr. 9 (Dąbrowskiego) do stacji nr. 1 (Rynek) lub w drugą stronę
3/ do stacji nr. 9 (Dąbrowskiego) do stacji nr. 2 (Gałęzowskiego) lub w drugą stronę
mapa stacji
http://www.roweres.pl/index.php/strefa- ... tacji.html
wyniki pomiarów możecie podać na forum lub do mnie na @ -
[email protected]Przykładowe info:
trasa nr. 2 - 14 marzec - 15:35 - rano Dużo osób obecnie jeździ rowerami pomimo średnich warunków ale mam nadzieje, że nie zawiedziemy. Myślę, że kilka osób codziennie pokonuje te trasy wiec tym bardziej nie będzie to problem dla nich, a efekt w postaci konkretnych badań - BEZCENNY.
Początkiem czerwca stowarzyszenie przeprowadzi pierwsze badania natężenia ruchu rowerowego w Rzeszowie i wówczas studenci politechniki nam pomogą.