Frodo, nic się nie bój, 2'giego dnia lampki do scotta kupiłem, dotego jak każdy mój dostanie odblaski.
Wyobraź sobie, że swego czasu wziąłem batmana na maskę i wiem, że nie widać. A wyglądało to tak, że jechałem kumpla Audi 100'tką, w Budziwoju przy delikatesach skręcałem na przylasek do bractwa rycerskiego (była pora jak teraz, ciemno, mglisto) nie widzę przed sobą zeby coś jechało, żadnych swiateł, ani nic za sobą (a się upewniałem i wyhamowałem do zera), ledwo ruszyłem i nagle kątem oka zobaczyłem jakiś ruch, więc po hamplach, ale byłem już na środku drogi. Po sekundzie zobaczyłem jak rowerzysta robi salto nad moją maską, a za nim jego rower. Tylko, że batman był w dodatku najprawdopodobniej pijany, bo zanim ogarnąłem co się stało i wysiadłem ten zawinął rower i zaczął uciekać... Zostawił na pamiątke dwie wgniotki na masce, bo tak to w koło trafił.
P.s. Ehhh, 2.5L 5 garów... To mialo dźwięk.
Tanker: aż cale 176cm mi się urosło tylko. Wygląda na dużą przy kubusiu, ale to z racji jego ramy - Cube w 29'ma taką geometrie, że korbe masz na wysokości jak w 26 typowym, ma rame 19 cali, a wygląda jak 16, dla mnie mega wygodnie. Scott na oko 20 (oznaczenia nie ma) tylko ja się czuje jeszcze nie pewnie, więc siodło nisko, no i jeżdzę też z tego względu w zwykłych butach, a same spd'y to siodło 1,5 cm dla mnie wyżej. Gość co odkupiłem jest niższy, ale tego bullsa ma malutkiego w sumie w porównaniu do tego. Narazie testuje, czy samochody nie będą mnie zbytnio denerwować i nie zostanę przy mtb.
Załącznik:
IMG_20181010_002136.jpg [ 3.9 MiB | Przeglądane 4644 razy ]
Cube w tym miejscu ma rure podsiodłową przytłoczoną na średnicy (wgiętą), żeby opona sie mieściła i to jest fajne, bo zwrotny jest tylko delikatnie mniej jak 26. Ale wiesz, jak z kiery 700mm siadasz ma szosę, to nie wiesz jak zakręcać.