|
Lepsza alternatywa dla fotosika |
| Autor |
Wiadomość |
@Michał
Administrator I am Specialized!

Sprzęt: a z 3
Pomógł: 2 razy Wiek: 20 Dołączył: 15 Gru 2006 Posty: 423 Skąd: my się znamy?
|
Wysłany: 2007-07-10, 12:40 Lepsza alternatywa dla fotosika
|
|
|
Wszystkich, którzy wrzucają zdjęcia na fotosika zachęcam to zmiany Jak dało się zauważyć nasz polski serwis zdjęciowy ostatnimi czasy strasznie muli. Zdjęcia wczytują się powoli a ilość wysyłanych jednorazowo zdjęć ograniczono do 10. Jednym słowem KICHA
Proponuję (a nawet zalecam) wszystkim przesiadkę na program Picasa od Google. Oprócz albumów sieciowych można tam dokonać podstawowych korekcji i obróbkę zrobionych zdjęć np. zredukować czerwone oczy czy dobrać kontrast itp. Same albumy działają szybciej a i wysyłanie jest ułatwione bo można w każdej chwili wyłączyć komputer a kiedy włączy się go z powrotem nie zależnie od stanu wysyłania będzie ono wznowione. Nie ma też ograniczeń co do ilości wysyłanych zdjęć. I najważniejsze (to tak dla Artura) można ściągać całe albumy z internetu bez konieczności wysyłania ich spakowanych na jakiś serwer typu rapidshare
Picasa do pobrania tutaj: http://www.google.com/picasa/ |
_________________ MTB | Szosa
 |
|
|
|
 |
@Magda

Sprzęt: Gary Fisher Advance / Poison e605
|
|
|
|
 |
*wlochaty
peacemaker

Sprzęt: giant xtc
Pomógł: 2 razy Wiek: 22 Dołączył: 18 Sty 2007 Posty: 528 Skąd: zimowit
|
Wysłany: 2007-07-13, 23:12
|
|
|
| hmmm, j amialem pisace ale mi nie podeszla. duzo miejsca zajmuje, zdjecia jakies dziwne mi wychodziły potem na necie w slabej jakosci a na fotosiku wcale nie trzeba dlugo czekac az sie zaladuje. mi szybciutko chodzi. pozostaje przy fotosiku ;p |
|
 |
@Michał
Administrator I am Specialized!

Sprzęt: a z 3
Pomógł: 2 razy Wiek: 20 Dołączył: 15 Gru 2006 Posty: 423 Skąd: my się znamy?
|
Wysłany: 2007-07-13, 23:43
|
|
|
| 27,81MB to nie jest raczej dużo... i przecież to wcale nie pogarsza jakości zdjęć (w przeciwieństwie do fotosika który dodaje swoją kompresje jpegów!)... do tego jest czytelniejsze i fajniej rozwiązany jest upload. Nie bądź konserwatywny 8-) |
_________________ MTB | Szosa
 |
|
|
|
 |
*wlochaty
peacemaker

Sprzęt: giant xtc
Pomógł: 2 razy Wiek: 22 Dołączył: 18 Sty 2007 Posty: 528 Skąd: zimowit
|
Wysłany: 2007-07-14, 09:59
|
|
|
| jak ja to zainstalowalem to mi prawie 2 gb zniknelo z dysku. i yteraz i tak mam 100mb wolnego ;p nie chce mi sie bawic w te nowe programy. |
|
 |
*xoni

Sprzęt: Że niby jakiś GIANT:P.
Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Dołączyła: 22 Sty 2007 Posty: 146 Skąd: Rzeszów- Nowe Miasto
|
Wysłany: 2007-07-15, 09:41
|
|
|
| A ja na picasie "jadę" od zawsze i jestem zadowolona:D. |
|
|
|
 |
ziemko
rower ałser

Sprzęt: Kross Hexagon V5
|
Wysłany: 2008-08-18, 20:17
|
|
|
| Szczerze to picase dopiero co zainstalowałem. Na swoim linie mało używam programów googla (choć to jedna z niewielu firm która puszcza progsy również na linuksa). No najpierw muszę popróbować. |
|
|
|
 |
|
|